dsgd.be | Toernooi Kuurne (16 mei 2010)
1309
page-template-default,page,page-id-1309,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Toernooi Kuurne (16 mei 2010)

Op 16 mei namen Die Snelle Gasten Daar deel aan het toernooi van mvc De Veteranen, hetgeen de ultieme voorbereiding moest worden op het Harelbeekse grotere broertjes-toernooi van eind juni.

De snelle gasten werden in een erg zware poule ingedeeld en de eerste wedstrijd stond het welbekende ‘Pelardo‘ op de agenda. Vorig jaar werd de ploeg, niet zonder moeite, opzij gezet en ook dit jaar beloofde de partij geen ochtendwandeling te worden voor onze jongens. DSGD had na 10 maanden wat moeite om zich aan te passen aan het ‘4-on-4’-spelsysteen en na wat over-en-weer-gespeel begon Pelardo de wedstrijd beter in handen te nemen, hetgeen hen op een 3-2 voorsprong bracht. Via 2 acties van Oli kwamen de snelle gasten op voorsprong kort voor het einde, maar de druk van Pelardo bleef aanhouden hetgeen resulteerde in een strafcorner. Hoewel de bal via de dwarsligger op de lijn bleef liggen zag de scheids de bal over de lijn zodat de wedstrijd eindigde op een zuur smakend 4-4 gelijkspel.

De tweede wedstrijd stond het sterke ‘The Jackies‘ op het menu. De ploeg bleek een goed geöliede machine met een erg sterke opkomende doelman. Uitgezonderd een knappe streep van Greg in de winkelhaak moesten onze jongens de eerste wedstrijdhelft vooral het spel ondergaan en keken ze tegen een 4-1 achterstand aan. Vanaf dan echter konden de Snelle Gasten Daar, onder aanvuren van een vinnigspelende Thierry, twee versnellingen hoger schakelen. De Jackies kregen het lastig en moesten doelpunten van Joene en Greg incasseren. De gelijkmaker strandde na een carambolle via Maarten en Joene op de paal. Na een counter-schepcorner de laatste minuut moesten die snelle gasten na een erg verdienstelijke tweede helft de 5-3 overwinning aan the jackies laten.

In de laatste poulematch moesten we ‘De Seizoeners‘, die de vorige match Pelardo verslagen hadden en de nummer vijf van de Kuurnse minivoetbalcompetitie, partij geven. Om de top-10 ambities waar te maken moest deze match gewonnen worden. De hele ploeg speelde een ijzersterke partij en wist de tegenstander kansloos te verpulveren met 8-1, goed voor een 2e stek in de poule. Bwone verdient hierbij een speciale vermelding om na een uitmuntende partij tegen dit sterke team zijn netten schoon te houden en enkel een strafcorner-doelpunt toe te laten.

In de wedstrijd om een top-10 plaats kwam de gedroomde tegenstander uit de loting, de derby tegen ‘MVC De Ratte‘! De eerste helft had DSGD het veldoverwicht, maar dat resulteerde niet in een riante voorsprong. De vele doelkansen gingen naast of bleven steken op de doelman of het doelhout zodat we met een krappe 1-0 voorsprong gingen rusten. De 2e helft bleef hetzelfde scenario, tot de bevrijdende 2e treffer viel een goeie vijf minuten voor het eind. De ban was nu gebroken en al snel stond het 4-0, na treffers van Joene en Maarten. De laatste minuut kon De Ratte nog 2maal milderen zodat de derby op 4-2 eindigde in het voordeel van onze verdienstelijke snelle gasten.

De laatste wedstrijd om de 9e plaats speelden Die Snelle Gasten Daar tegen ‘Granimar‘, de nummer 2 in het Kuurnse minivoetbal. DSGD ging in die wedstrijd door op zijn elan van de vorige partijen en wist na een erg sterke eerste helft 4-1 uit te lopen tegen een sterk team na enkele knappe doelpunten. De tweede helft begon nonchalance in de ploeg te sluipen en werden de nakende kansen de nek omgewrongen. Granimar werkte wel aan een hoog tempo af en gingen op en over onze jongens. In de ultieme aanval kon Oli nog een schepcorner versieren dewelke koel werd omgezet door Thierry, zodat de wedstrijd na de reguliere speeltijd op 5-5 eindigde. Granimar miste hun eerste strafschop en alle snelle gasten zetten hun strafschop om, zodat ook deze laatste wedstrijd in ons voordeel eindigde.

Na een ietwat aarzelende start maar uiteindelijk een erg sterk toernooi van het hele team eindigde DSGD op een zeer verdienstelijke 9e plaats en mag het vol vertrouwen het toernooi van Harelbeke tegemoet kijken volgende maand.

DSGD: Bwone, Joene, Greg, Maarten, Thierry en Oli

Fotogallerij:

[minigallery id=’1479′ pretty=”1″ ]