dsgd.be | Paal & Binnen – DSGD 4-5
5429
post-template-default,single,single-post,postid-5429,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Paal & Binnen – DSGD 4-5

15 okt Paal & Binnen – DSGD 4-5

Nadat we vorige wedstrijd misschien wel onnodig met punten hadden gemorst, moest er deze week absoluut gewonnen worden om de aansluiting met de top niet te verliezen. Na afzegging van 12!! spelers van onze kant, moesten we de wei in met amper 5 man (waarvan enkelen reeds die dag een match in de benen hadden) tegen een ploeg die eveneens 9 op 12 had behaald. Het zal u niet verwonderen dat we er niet helemaal gerust in waren.

Het eerste kwartier nam de tegenstander dan ook het meeste initiatief, kreeg het de beste kansen en had het een licht overwicht. Wij groeven ons ook niet in en konden enkele keren prikken. Toch was het de tegenstander die al bij al verdiend met 1-0 een eerste keer ging rusten. Het tweede kwartier namen we meer initiatief en werd de organisatie aangescherpt. Doelman Oli scoorde de gelijkmaker na een solo en zelf gaven we niet veel doelkansen meer weg. Het geloof in puntgewin begon te groeien.

Het derde kwart was het betere spel voor ons. De tegenstander werd goed vastgezet en de beste aanvallen en combinaties werden door ons op de mat gelegd. Een bedrijvige Jenci werkte tweemaal koeltjes af, eerst na een aflegger van Pieter en vervolgens door een voorzet-shot van Joene in doel te verlengen, voor een alsdan verdiende 3-1 voorsprong. De tegenstander begon de druk opnieuw op te voeren en de aansluitingstreffer ging binnen. Wanneer onze schepcorner tegen de paal strandde en hun schepcorner wel binnendwarrelde en de bordjes opnieuw gelijk hingen, heerste het gevoel van de gemiste kans om met een voorsprong aan de laatste rechte lijn te beginnen.

Het vierde kwart begon zoals gedroomd. Zowel Pieter als Patje konden verdedigend geklungel na voorwaartse druk afstraffen zodat we snel opnieuw twee doelpuntjes voor stonden. Deze voorsprong werd al bij al vlot behouden, tot enkele minuten voor tijd een balverlies en doelpunt voor de tegenstander eerst nog werd afgefloten voor een fout, om een minuut later bij een soortgelijke situatie toch in de netten te belanden. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Paal & Binnen niet meer en na een erg volwassen wedstrijd met 5 man mochten we 3 puntjes aan ons totaal toevoegen.

Ploeg: Oli, Joene, Pieter VA, Jenci, Patje

Doelpunten: Jenci (2), Patje (1), Pieter (1), Oli (1)

Geen reactie's

Geef een reactie