dsgd.be | Kamille Thee – DSGD (10/02)
3056
page-template-default,page,page-id-3056,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Kamille Thee – DSGD (10/02)


[col_2_3]

MVC Kamille Thee – Die Snelle Gasten Daar 3-7

 

Nadat we in de laatste twee wedstrijden voornamelijk ons doelsaldo met succes opgepoetst hadden, was het vandaag tijd voor de strijd om de tweede plek tegen MVC Kamille Thee. De ploeg die (met uitzondering van een forfait) enkel tegen ons verloren had in de heenronde was uit op revanche. Ze probeerden dan ook onmiddellijk onze jongens bij de keel te nemen met een verschroeiend tempo en drang naar voren. De verdediging hield echter goed stand. De druk bleef aanhouden en na een snelle actie over de flank verdween een voorzet-shot van Kamille Thee in doel. Door de hoge druk van de tegenstander kwam er ook voor onze spitsen ruimte. De omschakelingen gingen vlot maar de enkele kansen verdwenen naast de vijandige kooi.

[quote_left]Na een driedubbele 1-2 scoorde Dimi[/quote_left]

Het tweede kwart wist Kamille Thee hun aanvalsgolven beloond met 2 schepcorners maar geen van deze wisten ze om te zetten in een doelpunt. Ondertussen namen onze jongens steeds meer gelijke tred met de tegenstander en ging het balletje vlot rond. Na een driedubbele 1-2 tussen Joost en Dimi wist deze laatste met een lage schuiver de bordjes in evenwicht te trekken. Dit was ook meteen de ruststand, na een verdienstelijke eerste helft.

Maar het beste werd gehouden voor het laatste half uur. Kamille Thee was nu volledig de greep op de wedstrijd verloren. Hun steeds schaarserwordende doelkansen werden steevast gekeerd en ook de bal werd meer en meer ongrijpbaar door het vlotte combinatiespel van de Snelle Gasten. Ook qua efficientie blonken we uit. De goede acties werden beloond met een schuiver en een knap vrijtrapdoelpunt van Martijn. Wanneer Pieter-Jan erg koel een schepcorner wist om te zetten, konden we een laatste maal gaan rusten met een knappe 4-1 voorsprong.

[quote_right]Ook het laatste kwart bleven we schitteren.[/quote_right]

Ook het laatste kwart bleven we schitteren. De 4-2 werd onmiddellijk gecounterd door puik spitsenwerk van Dimi en Joost, die optimaal van de ruimte vooraan gebruik maakten en de score op 6-2 brachten. Tussendoor ging tot wanhoop van de tegenstander een derde schepcorner naast en bleven hun aanvallen op onze sterke verdediging botsen. Na de 6-3 wist ook Joene met een kopbaldoelpunt zijn goaltje mee te pikken zodat het feest om de 7-3 overwinning en de welverdiende herrovering van de tweede stek, na een heroïsche pot voetbal, kon beginnen. Een dikke proficiat aan het ganse team voor deze glansprestatie!

Ploeg: Dimi, Joene, Jenci, Oli, Pieter-Jan, Martijn, Joost
Doelpuntenmakers: Dimi (2), Martijn (2), Joost (1), Joene (1), Pieter-Jan (1)

[/col_2_3]