dsgd.be | DSGD – De Vedetten (24/09)
1385
page-template-default,page,page-id-1385,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

DSGD – De Vedetten (24/09)

[col_3_4]

Die Snelle Gasten Daar – De Vedetten 4-3

De allereerste competitiewedstrijd van Die Snelle Gasten Daar begon moeizaam tegen een sterke Vedettenploeg. De jonge tegenstanders zetten hoog druk, hetgeen (te) veel balverlies en weinig doelkansen tot gevolg had. Open kansen werden niet weggegeven maar via een afstandsschot konden ‘De Vedetten’ toch op voorsprong komen. Nog voor het kwartier en met een eerste vlotte combinatie kon doelman Oli zich doorzetten en voor het doel afleggen aan de mee opgerukte Kristof. Deze werkte beheerst af zodat het eerste kwartier werd afgesloten met een 1-1 gelijke stand.

Het tweede kwartier bracht hetzelfde spelbeeld naar voren. De Vedetten stonden iets vinniger te spelen en kwamen via een strafcorner opnieuw op een 1-2 voorsprong, hetgeen onmiddellijk ook de ruststand was.

[quote_left]Hun doelpunt werd ons keerpunt[/quote_left]

Het derde kwartier begon op de slechts mogelijke manier. Een snelle counter werd goed uitgespeeld door De Vedetten en de 1-3 stand stond op het bord. Dit doelpunt bleek echter het keerpunt. Die Snelle Gasten Daar begonnen onder leiding van Kristof het tempo de hoogte in te jagen hetgeen resulteerde in meer doelkansen. De kansen gingen niet binnen maar Oli zette wel een schepcorner om zodat DSGD bij een 2-3 achterstand het vierde kwartier inging.

Die Snelle Gasten Daar namen nu de wedstrijd in handen. Kristof werd in het strafschopgebied neergehaald en Oli zette de strafschop om tot 3-3. Het tempo werd nog opgedreven nu de overwinning voelbaar werd. De druk resulteerde in een tweede strafcorner, enkele minuten voor tijd, dewelke koel werd omgezet door Oli. Pogingen van Joost en Kristof om definitief afstand te nemen van de tegenstander strandden tot tweemaal toe op het doelhout, zodat de wedstrijd een ware nagelbijter bleef. De vedetten kregen net voor afsluiten nog de ultieme kans om via een strafcorner langszij te komen maar ze konden de kalmte niet bewaren zodat de bal naast het doel belandde en de 4-3 overwinning een feit was!

Op die manier beginnen Die Snelle Gasten Daar met drie punten aan de competitie na een verdienstelijke wedstrijd tegen een vinnige tegenstander.

Ploeg: Oli, Joost, Joene, Jenci, Kristof en Greg
Doelpunten: Oli (3) en Kristof (1)
[/col_3_4]