dsgd.be | DSGD massaal naar Brussel!
4653
post-template-default,single,single-post,postid-4653,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

DSGD massaal naar Brussel!

09 okt DSGD massaal naar Brussel!

Die Snelle Gasten Daar zullen volgende dinsdag met maar liefst 28 uitzinnige fans naar Brussel afzakken om de wedstrijd van de Rode Duivels tegen de Schotten bij te wonen! Een nieuw record voor onze jonge supportersclub en ware het niet dat de tickets maar beperkt verkrijgbaar waren, dan gingen we dit aantal nog ver de hoogte in geduwd hebben want de aanvragen waren veelvuldig.

Nog enkele weetjes om optimaal voorbereid te zijn voor de wedstrijd:

– De laatste thuiswedstrijd tegen de Schotten dateert van 5 september 2001. Dit was een kwalificatiewedstrijd in de WK-campagne voor Japan en Zuid-Korea. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen na doelpunten van Vankerckhoven en Goor. Uiteindelijk moesten we in deze campagne het hoofd buigen voor (jawel) Kroatië, die als groepswinnaar kon doorstoten naar het WK. België kon zich echter na barrages tegen Tsjechië alsnog plaatsen voor onze tot op heden laatste deelname aan een WK.

– De laatste en ook enige nederlaag thuis tegen de Schotten dateert al van 20 mei 1951! Er werd toen 0-5 verloren in een vriendschappelijk treffen. De overige 7 onderlinge duels op Belgische bodem wist België steeds met winst af te sluiten!

– Het Koning Boudewijnstadion zal kolken als nooit tevoren. Niet alleen was het stadion bijna onmiddellijk uitverkocht, hetgeen wijst op het grote enthousiasme bij de supporters. Tevens heeft de voetbalbond werk gemaakt om het stadion na enkele ingrepen met 1219 plaatsen uit te breiden! Smeer uw keeltje dus al maar om niet uit de toon te vallen!!

UPDATE! – Nu de Kroaten, ondanks meermaals wankelen in hun partijen, alsnog blijven aanhaken en evenveel punten tellen als de Rode Duivels is het goed om weten wat de criteria zijn om te bepalen wie  de groepswinnaar is bij gelijk aantal punten.  Onze Duivels hebben hierbij geluk want niet de onderlinge duels tellen mee maar het doelpuntensaldo en daarna het aantal gemaakte doelpunten. Door de 0-3 overwinning van deze vrijdag is de 6-1 van de Serviërs tegen Wales helemaal weggewist en nemen de Duivels een bonus van 3 doelpunten op Kroatië. Uiteraard zou een ruime zege tegen de wankelende Schotten ons alleen maar dichter bij ons grote doel brengen! Laten we tonen wie de broek draagt in Brussel en die Schotten een stevige pak voor de … euh… rok geven!!

Geen reactie's

Geef een reactie