dsgd.be | Dopingszaak
1287
page-template-default,page,page-id-1287,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Dopingszaak

Een van de meest beruchte gebeurtenissen in de geschiedenis van Die Snelle Gasten Daar is ongetwijfeld de eigenaardige en nooit wetenschappelijk bewezen dopingszaak rond tweede Sterspeleronderbroek-winnaar Kockerke.

Daags na het laatste fluitsignaal van de Harelbeekse Minivoetbalhappeling 2009, ging de bal opnieuw aan het rollen, ditmaal na het herbekijken van de foto’s van het toernooi. Enigszins gewaarschuwd door de buitenaardse prestatie die Kockerke na 2 lange toernooidagen in de laatste wedstrijd presteerde (hij scoorde enkele werelddoelpunten en haalde mede daardoor de topschutterstitel en de Sterspeleronderbroek binnen) nam de DSGD-dopingscel het beschikbare beeldmateriaal van het voorbije toernooi onder de loupe.

Het onderzoek bracht volgende eigenaardigheid aan het licht. Op de foto links, genomen op zaterdagmiddag voor de eerste wedstrijd, hangt het haar van Kockerke gewoon stijl naar beneden in fijne piekjes en raken de haarlokjes amper zijn wenkbrauwen.

De volgende dag echter bij het uitreiken van de Sterspeleronderbroektrofee na het toernooi, een goede 30 uur later (zie foto rechts), lijkt het haar van Kockerke enorm gegroeid te zijn. Hij moet zijn haar al opzij leggen zodat het niet in zijn ogen zou hangen. Tevens lijkt het haar veel dikker te staan en probleemloos zijn wenkbrauwen te raken.

De zaak is nooit geheel uitgeklaard. Kockerke is blijven beweren steeds clean te hebben gesport, maar de gigantische haargroei en zijn bovenmenselijke prestatie in de laatste wedstrijd, doen nog steeds bij een hele hoop fans vragen rijzen. Het onderzoek loopt nog steeds maar na het verloren gaan van de A en B-staal in het laboratorium zouden volgens de laatste berichten eveneens de C, D, E en F-staal op verdachte wijze verdwenen zijn, zodat de waarheid waarschijnlijk nooit aan het licht zal komen.

De dopingcel DSGD