dsgd.be | België – Kroatië, een feest met gemengde gevoelens
4684
post-template-default,single,single-post,postid-4684,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

België – Kroatië, een feest met gemengde gevoelens

08 okt België – Kroatië, een feest met gemengde gevoelens

Na de heroïsche comeback tegen de Hollanders en de al bij al probleemloze overwinning tegen de Welshmen maakte DSGD zich op voor het volgende lekkere hapje: 11 à point gebakken Kroaten!

Via onze verzamelpunten in Harelbeke en Brugge trokken we in twee teams richting Heizel. Nog roder uitgedost dan voor het treffen met de Kezen, trokken we richting de vaste plaats van afspraak bij de drankstandje om onze eerste pintjes te nuttigen.

Nadat we onze groepspotgerstenatjes niet zonder moeite bemachtigd hadden, trokken we richting stadion. Dankzij ons vorig avontuur kenden we gelukkig al de weg, waardoor we via het vip-/abonneepoortje bij onze blauwe knuffelvrienden kwamen voor een snelle kneep in de poep.

Voorzien van een tweede pintje trokken we naar onze vaste postjes, nog steeds uitermate bereikbaar voor de eventuele rolstoelgebruiker, en kon het feestje beginnen!

Na het meejoelen van de Brabançonne en het min of meer respectvol beluisteren van het vijandige lied, werden al vlug de eerste balletjes in het rond getrapt.

Onze jongens startten vol goeie moed aan de wedstrijd, en ook wij, Die Snelle Gasten Daar in de tribune, zongen vrolijk mee met de meegereisde rode vrienden. Tot plots… ongelukkig balverlies van de onzen de hunnen (niet te verwarren met de Hunnen) toeliet snel te counteren (i.e. 20ste eeuws woord voor ‘snelle omschakeling’). Alsof een counter nog niet erg genoeg was, werkte Prince de bal iet of wat ongelukkig en volkomen ongewenst in de voeten van een zeker Ivan De Verschrikkelijke. Die bleek nog bekend te zijn met Belgische ballen en netten, en aarzelde dan ook geen seconde om die bal tegen dat net te trappen.

Net als de onzen, waren we even van slag. Dit stond immers niet in het ideale wedstrijdscenario. Maar al vlug hervonden we onze goeie moed en zongen menig lied.

Ook duivels hervonden hun spel en drukten de Kroaten weg, evenwel zonder de vijandige doelman echt in de problemen te brengen. Onze zwarte parel Benteke was hiervan het mooiste voorbeeld door een 100% kopbalkans behoorlijk knullig maar met veel overtuiging in de verkeerde richting te koppen.

Tot plots… de Belgen ver in de toegevoegde tijd van de eerste speelhelft een corner kregen. Na eerst goed verdedigend werk van de Kroaten kwam de bal richting ene Gillet. Even scherp als de bijna gelijknamige mesjes voor gezichtsbeharing, trapte die de bal loeihard in de kruising. De vijandige doelman stond erbij en kon er amper naar kijken zonder het verschot in zijn nek te krijgen!

FEEST!! En rust…

Overmoedig als ze waren, beslisten enkele Snelle Gasten om tijdens de rust de groep snel eventjes te bevoorraden van een vers natje. Na ruim een kwartier aan te schuiven en hierdoor de eerste kans voor de Kroaten en de Belgen te missen, trokken die enkelingen onverricht terug richting vriendengroep.

Om het nog erger te maken voor de moedigsten van de groep, bleken die gemiste momenten van opwinding ook zo goed als de enige van de 2e helft te zijn.

Na een slotoffensiefje en gemiste doch mooie kansen voor beide partijen op het einde van de westrijd, weerklonk het eindsignaal. 1-1 bleek het resultaat, en daar waren vooral de Kroaten blij mee.

Met gemengde gevoelens trokken we terug richting parking om vandaar met een fris pintje in de hand richting West-Vlaanderen te rijden.

De algemene conclusie bleek dat 4 op 6 al bij al niet zo slecht was en we de voorbije campagnes al erger hadden meegemaakt.

En toch, de volgende wedstrijden zullen cruciaal zijn voor het verdere verloop van de campagne. De Serviërs ontfutselen we ginds in de Balkan best een puntje of drie en thuis tegen de Schotten is winst imperatief.

DSGD zal er tegen de rokkendragers in elk geval bij zijn en als het van ons afhangt wordt het een spetterend feest!

Geen reactie's

Geef een reactie