dsgd.be | Mvc De Ratte – DSGD (4 mei 2010)
1315
page-template-default,page,page-id-1315,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Mvc De Ratte – DSGD (4 mei 2010)

Vandaag stond opnieuw de moeder van alle Harelbeekse minivoetbalwedstrijden op het programma, deel 2 van ‘el classico’, de clash tussen mvc De Ratte en Die Snelle Gasten Daar. Na onze glansrijke overwinning op onze seizoensopener in december wisten we dat de tegenstander extra gemotiveerd op het veld zou komen. Het leek dan ook een waterdicht plan voorafgaandelijk aan de partij de groepssfeer op te krikken in de plaatselijke pizza-tent. Dit bleek echter niet voor iedereen de beste keuze…

Zoals verwacht kwam de tegenstander met een stevig team voor de dag en werd hoog druk gezet. Aanvankelijk hadden onze snelle gasten hiermee een probleem en keken we tegen een snelle achterstand aan. Na een studieronde van een minuut of 5 werd de juiste organisatie gevonden, begonnen we vlot mee te spelen en konden we enkele keren gevaarlijk tegenprikken, hetgeen resulteerde in een 1-2 voorsprong na het eerste kwart.

Het begin van het tweede kwart keken we na 2 knappe versnellingen van de tegenstander opnieuw tegen een achterstand aan en dit doelpuntje verschil kon ondanks verdienstelijk spel niet meer omgebogen worden. Door de goede organisatie en enkele knappe combinaties van onze jongens stond het na het 3e kwart 7-6 in het voordeel van de sterke tegenstander.

Het vierde kwart werd er echter teveel aan voor de snelle gasten daar. Naast de spaghetti met extra portie kaas begon voor ondergetekende en de andere gasten ook de score op de maag te liggen en ging onze afweer op een stevige portie Leerdammer lijken. Het teken voor de gedurende de hele wedstrijd weergaloos spelende Sam Reynaert om met onuitputtelijke versnellingen of openscheurende passes zijn team naar een comfortabele voorsprong te leiden. Uiteindelijk ging twee minuten voor tijd ook voor mvc De Ratte het licht uit en moest de wedstrijd wegens het plotse duister gestaakt worden. De precieze score is hierdoor niet geweten maar de overwinning van De Ratte was een feit.

Ondanks de nederlaag kunnen onze jongens terugkijken op een verdienstelijke partij tegen een goede tegenstander, die de score in de onderlinge duels hierdoor op 1-1 brengt. Ongetwijfeld nog vervolgd ergens in juni… En nu, op naar Kuurne!!

Spelers DSGD: Tom B, Greg, Joene, Tom E, Oli