dsgd.be | Toernooi Harelbeke 2011
3370
page-template-default,page,page-id-3370,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Toernooi Harelbeke 2011

Als eerste wedstrijd kregen we een stevige tegenstander voorgeschoteld. De ‘Franky Shotters 1’ weten zich jaarlijks bij de top10 te scharen dus wisten we dat we onmiddellijk onze broekjes stevig mochten dichtsnoeren om niet met de billen bloot te gaan. En dat gebeurde ook niet. De eerste helft ging de partij goed over en weer, met kansen aan beide kanten. De tegenstander toonde zich koelbloediger zodat we met een 2-0 achterstand gingen rusten. De tweede helft buitte de tegenstander hun voorsprong uitstekend uit en elke misstap werd genadeloos afgestraft zodat de wedstrijd op een 2-6 score eindigde na een verdienstelijke partij.

De tweede wedstrijd tegen ‘Forza THS’ sloeg het noodlot toe. Ex-onderbroek en spelverdeler Maarten ging door zijn knie en moest noodgedwongen met een kruisbandetsel de rest van het toernooi geblesseerd toekijken. De ploeg was van slag en kon de te pakken tegenstander niet afmaken. Kansen werden gemist, evenals een schepcorner en te veel ruimte werd weggegeven zodat de match op een bittere 1-2 nederlaag bleef steken.

‘De Veteranen’ kenden we nog van onze deelname aan het toernooi in Kuurne, alwaar we hen verdiend verslagen hadden, maar met een mannetje minder waren we niet in staat de stugge ploeg uit verband te spelen. De hele wedstrijd bleven we op één doelpuntje achterstand hangen en zo ging ook de 3e match verloren.

In de vierde match mochten we ‘MVC Argenta Vanheerw.’ in de ogen kijken. Hoewel de tegenstander te pakken was lieten we ons domweg opnaaien door een zwakke scheids, hetgeen resulteerde in de uitsluiting van Joene, nog in de eerste helft, zodat we zonder vervangers verder moesten. We speelden nog verdienstelijk maar de tegenstander kende geen genade en de vierde nederlaag op een rij was een feit.

Om het toernooi nog enigszins met enige waardigheid te kunnen voortzetten moest in de laatste poulematch gewonnen worden tegen de op papier zwakste tegenstander van de reeks, onze Waalse vrienden van ‘Real des Michels‘. Met enkele vlotte aanvallen en vooral op enthousiasme werd een voorsprong van 3 doelpunten halfweg bijeen gevoetbald. De tweede helft kwam de tegenstander, die wel erg enthousiast voor de dag kwam, nog op één doelpunt maar hun slotoffensief leverde niets meer op en de eerste overwinning was na een felbevochten match een feit, goed voor een 5e plek in de groep en een plaats tussen de 113 en 140 op 168 ploegen.

De laatste match van de dag kregen we versterking van Tom E. om Maarten te vervangen en in combinatie met het opgedane vertrouwen uit de pas behaalde overwinning begonnen onze jongens verschroeiend. Joene en Greg loodsten ons naar een verdiende 2e overwinning op een rij en zo konden we alsnog de dag in schoonheid afsluiten.

De zondag ging de eerste partij nog verloren tegen een technisch sterke tegenstander maar de overige matchen werden, met enkele klasseflitsen van Lambert en een late goal in de derde wedstrijd van Oli, steevast in ons voordeel beslist. Het toernooi werd in schoonheid afgesloten met een ruime overwinning tegen de ‘Kotkickers’, goed voor een 121e plaats. Met drie goals in de laatste wedstrijd wist Oli zich definitief van de topschutterstitel en de sterspeleronderbroek 2011 te verzekeren.