dsgd.be | Toernooi Harelbeke 2010
1323
page-template-default,page,page-id-1323,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Toernooi Harelbeke 2010

De minivoetbalhappening in Harelbeke, het jaarlijkse ultieme voetbalfeest voor al Die Snelle Gasten Daar. Dat had het toch moeten worden. Maar op zaterdag werd het even anders…

De eerste match was er nog geen vuiltje aan de helblauwe lucht. Met goed georganiseerd en efficiënt voetbal werd vakkundig een technisch sterke tegenstander en rechtstreekse kandidaat op de groepszege opzij gezet. Er was zowaar reeds een spoor van euforie waar te nemen in de ploeg. Hierna stonden de op papier twee zwakste ploegen van de reeks op het menu. Misschien kwam het door de verzengende hitte maar de ploeg leek geen honger naar de bal te hebben en gedurende een wedstrijd en een half stonden Die Snelle Gasten Daar nergens. Tegen het eerste ‘zwakke’ broertje werd met een bedroevende prestatie verloren en halfweg de tweede match stonden we 0-3 in het verlies tegen een ploeg die al een 11-1 had moeten slikken en nog 0 punten telde na 3 matchen. De tweede helft kon orde op zaken gesteld worden en met 6-4 gewonnen worden maar in de ploeg was iets gebroken. De laatste poulewedstrijd miste organisatie en de ziel om te winnen tegen de uiteindelijke groepswinnaar. We werden troosteloos derde. En nog was het leed niet geleden… Ook de wedstrijd voor een top 65 plaats ging verloren met bedroevend spel. De koude douche die heerlijk had moeten voelen na het toernooi kwam te vroeg en liet een wrang gevoel achter bij de spelers.

De zondag begon de ploeg met wat vers bloed en een fris hoofd tegen een op zijn minst eigenaardig te noemen tegenstander die bestond uit een met voetbalschoenen voorziene hoop spierballen, geflankeerd door een weinig verhullende blondine, allen afkomstig uit Polen. Minivoetbalregels waren hen volkomen onbekend, evenals de landstalen van ons landje of enig ons omringend buurland. Agressie en brutaliteit waren hun codewoorden. Maar mits een technische superioriteit en een herwonnen vechtlust wist de ploeg zich voorbij de Poolse barbaren te werken. De volgende wedstrijd werd een zomerwandeling en de tegenstander werd met een droge 9-0 opzij gezet.

De derde wedstrijd werd ons met Cura del Corpo opnieuw een stevige tegenstander voorgeschoteld. Niet zonder enige moeite maar met een ontroerende inzet en degelijk ploegspel werd ook deze tegenstander met 2-1 verslagen en stonden we voor de kleine ‘finale’ met als doel de 81e plaats en een perfecte zondag. De laatste match ging goed over en weer en eindigde na een aangenaam en spannend schouwspel in een logisch 2-2 gelijkspel na een verdienstelijke partij. Strafschoppen moesten een winnaar aanduiden en een onmiddellijke misser van de tegenstander en een score van onze Snelle Gasten Daar zorgde voor de 4 op 4 op zondag, een mooie afsluiter van het toernooi en de hoogst haalbare 81e plaats.

Wegens de collectieve wanprestatie van de gehele ploeg werd op zaterdag logischerwijze besloten geen stemronde te organiseren voor de ‘Sterspeler Onderbroek’. De zondag-stemronde zou dus beslissend worden en daar werd Joene als de verdiende winnaar gekozen met 3 stemmen op 6, nadat hij de ploeg, op de manier waarop Cannavaro de Italianen in 2006 naar de Wereldtitel heeft geleid, Die Snelle Gasten Daar, met een topschutterstitel en knap verdedigend werk, naar een perfecte zondag leidde en de hele ploeg op een hoger niveau deed presteren.

Fotogallerij:

[minigallery id=’1439′ pretty=”1″ ]