dsgd.be | Toernooi Harelbeke 2008
1299
page-template-default,page,page-id-1299,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Toernooi Harelbeke 2008

In 2008 werd de ploeg Die Snelle Gasten Daar opgericht met als ultieme doel om te schitteren op het Harelbeekse Minivoetbalhappening dat naar jaarlijkse traditie doorgaat het laatste weekend van juni. Al vanaf de eerste deelname werd het ultieme doel met glans gerealiseerd door een knappe 26e plaats te behalen op meer dan 135 ploegen.

DSGD kreeg voor zijn eerste officiële wedstrijd onmiddellijk een pittige tegenstander voorgeschoteld met ‘VK De Lobbeshotters’. De wedstrijd ging lang gelijk op en na enig stuntkeepwerk van doelman Bruno moest hij na een harde ingreep en een gele kaart het veld verlaten. Deze actie bleek in het voordeel van Die Snelle Gasten uit te draaien en in de tweede helft kon afstand genomen worden van de tegenstander, met een 7-4 einduitslag tot gevolg.

De tweede wedstrijd stond ‘De Mix‘ op het menu. De jeugdige tegenstanders miste ervaring en één speler zelfs het gepaste schoeisel (hij leek de sloffen van zijn grootvader aan te hebben) zodat onze jongens weinig moeite hadden om hen opzij te zetten, met een 9-1 uitslag tot gevolg.

De laatste poulewedstrijd moesten we ‘‘t Brouwputje’ partij geven en ook deze wedstrijd werd al bij al eenvoudig gewonnen zodat de groepswinst, een top 64 plaats en een gunstige loting de volgende ronde een feit was.

En dat de loting gunstig zou worden bleek al snel. Onder leiding van Dimi, die met enkele weergaloze en onnavolgbare solo’s uitpakte maakten Die Snelle Gasten Daar volledig brandhout van de tegenstand, die met 12-3 cijfers naar huis werden gestuurd en onze jongens van een verhoopte top 32 plaats verzekerde.

De laatste wedstrijd van de zaterdag, met als doel een plaats bij de top 16 werd eervol tegen een perfect op elkaar ingespeelde ploeg en de latere halve finalist, verloren, zodat de ploeg met een eerste nederlaag maar met opgeheven hoofd de zondag in kon trekken, na een erg succesvolle en swingende eerste voetbaldag.

De zondag had de ploeg last van kwaaltjes en een ietwat spelerstekort, doordat de Antwerpse delegatie (Thierry en Tommeke Boonen) huiswaarts was getrokken, zodat de betere prestaties zich met mindere afwisselde. De eerste wedstrijd werd, na een erbarmelijke start, waarbij we met 4 spelers snel tegen een 0-3 uitslag aankeken, uiteindelijk maar nipt verloren. De tweede partij werd in stijl gewonnen om vervolgens een inzinking te kennen in de derde wedstrijd. Uiteindelijk werd de erg verdienstelijke 26e plaats behaald na een mooie overwinning in een erg spannende pot voetbal in de vierde en laatste wedstrijd.

Dimi mocht oververdiend en na unanieme stemming de allereerste ‘Sterspeler-Onderbroek trofee’ in ontvangst nemen en de topschutterstitel ging naar Oli.

De eerste succesvolle deelname was een feit en het voortbestaan van DSGD was onmiddellijk verzekerd!

De Sterspelers voor seizoen 2008:
Nr. 0 – Joene
Nr. 1 – Bruno
Nr. 4 – Simon
Nr. 7 – Greg
Nr. 8 – Thierry
Nr. 9 – Tommeke Boonen
Nr. 10 – Dimi
Nr. 11 – Oli