dsgd.be | Schotten met de billen bloot tegen Belgen: 2-0
4848
post-template-default,single,single-post,postid-4848,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Schotten met de billen bloot tegen Belgen: 2-0

29 okt Schotten met de billen bloot tegen Belgen: 2-0

16 oktober 2012, slechts 4 dagen na het schitterend resultaat in de Servische hel, en een eeuwigheid na de lichte ontgoocheling van de wedstrijd tegen de Kroaten, tekenden Die Snelle Gasten Daar opnieuw present in de nationale voetbaltempel die het Koning Boudewijnstadion verrassend genoeg dan toch geworden is.
28 man en vrouw sterk waren we: een all time best! Mede dankzij onze titel van best voetballende Rode Duivels supportersclub van de hele natie, waarbij we een tiental extra tickets ter onzer beschikking hadden. Het enthousiasme en het geloof in een verpletterende overwinning was groter dan ooit tevoren.
Zoals gewoonlijk trokken we vanuit het gehele land richting de intussen welbekende ontmoetingsplaats aan de drankstandjes. Daar werden er door de organisatie enkele gratis biertjes/colaatjes ter beschikking gesteld van de opgekomen leden en sympathisanten. Na het gehele zootje gelokaliseerd te hebben, trokken we in gespreide slagorde richting stadion. De ene helft om nog enkele mannetjes op te halen en te voorzien van een fris biertje, de andere helft om de nog op te pikken ticketjes op te pikken.
Voorzien van een meer dan gezond enthousiasme namen we onze vaste stekjes in tribune 4, blok A4 in voor het traditioneel meebrullen van de nationale hymne in de taal naar keuze. Nog enkele wedstrijden te gaan en ook ondergetekende kent ook alle strofes van begin tot eind.
Onze jongens namen een flitsende start met een goeie actie van D(ie Kleine) Mertens, evenwel zonder de bal in doel te kunnen werken. Luttele minuten later hadden ook Chadli en Benteke hun respectievelijke kansen gemist of gestuit gezien door een allespakkende McGregor. Pogingen van Witsel en Vertonghen waren hetzelfde lot beschoren.
Halverwege de eerste helft kwamen ook de rokkendragers in shorts aan de overzijde piepen. Maloney schudde misschien wel z’n allerbeste vrije trap uit z’n carrière uit zn schoenen, en was al bijna op z’n knieën richting cornervlag aan het glijden, tot hij plots over de rode muur één hand van Held Courtois z’n droomdoelpunt uit de winkelhaak zag tikken.

Toen al waren we het zeker: zelfs in het allerslechtste geval zou het hier op 0-0 eindigen.
Intussen namen de tien andere helden (vooralsnog met kleine h) de match opnieuw in handen en tikten de Schotten tureluurs, evenwel zonder nog heel grote kansen af te dwingen voor de rust.
Na het bevoorradingskwartiertje trokken de Duivels meteen het geruite laken naar zich toe en dwongen de Schotten op de knieën. Eerst kopte Benteke nog nipt over en trapte Eden nog net naast, maar kort daarna schudde Held Kevin op z’n typische nonchalante manier een gemeten voorzetje richting verste paal, waar Christian (ja, vooralsnog gebruik ik z’n voornaam enkel bij doelpunten) de bal binnenbuffelde met z’n perfect afgeslepen voorhoofd.
Hoewel we het hadden verwacht, waren we toch uitzinnig van vreugde.

Zo uitzinnig dat ik zelfs slechts door m’n prachtige DSGD-supportersvlag heen het schitterende doelpunt van Vinnie K heb waargenomen, en ik slechts ’s avonds laat tijdens de samenvatting de ware aard van de pure prinselijke Klasse kon bewonderen. Met 2-0 waren we voldaan en zo ook onze jongens.


Na het laatste fluitsignaal namen we afscheid van onze vrienden op het veld en trokken we allemaal met een prachtige 10 op 12 huiswaarts.
Binnen enkele maanden zijn we opnieuw paraat om de Macedoniërs in de pan te hakken! Jij komt toch ook!?
Voor meer informatie over tickets, bekijk zeker www.dsgd.be/168-2!!

Geen reactie's

Geef een reactie