dsgd.be | Rode Duivel Wistjedatjes
3558
page-template-default,page,page-id-3558,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Rode Duivel Wistjedatjes

1. Wie is de topschutter bij de Duivels?

De onbedreigde topschutter in de kern is Daniel Van Buyten met 10 doelpunten, gevolgd door ouderdomsdeken Timmy Simons met 6 doelpunten.

Op de derde plaats komt een hoop jong geweld aangestormd met Everton-boys Fellaini en Mirallas, Dembélé en Witsel die allen 5 doelpunten scoorden. Met een ploegtotaal van 54 doelpunten neemt de totale kern maar bescheiden afstand van het doelpuntentotaal van hun coach Wilmots, die zelf 29 keer wist te scoren in Duivelshirt. Dringend tijd om daar wat aan te veranderen!!

Een overzicht:

10 doelpunten: Daniel Van Buyten

6 doelpunten: Simons

5 doelpunten: Fellaini, Witsel, Dembelé, Mirallas

4 doelpunten: Vertonghen

3 doelpunten: Kompany, Lukaku

2 doeplunten: Lombaerts, Hazard, Chadli

1 doelpunt: Vermaelen, Mertens, Defour, Benteke

2. Hoeveel zijn onze Duivels waard?

Nu Witsel voor 40 miljoen euro naar Rusland verkast leek het mij tijd om eens de rekening te maken en de transferbedragen van onze duivels eens op een rijtje te zetten en wat blijkt:

De totale ploeg is een bedrag van 245,5 miljoen euro waard!

Ter vergelijking:

De duurste nog actieve Hollander is Arjen Robben met 36 miljoen euro, betaald door Real Madrid. Het jaar erna echter werd hij voor ‘amper’ 25 miljoen euro naar Bayern Munchen verkast. De tweede duurste is Van Persie (30 miljoen euro), gevolgd door Sneijder (27 miljoen euro). De huidige Nederlandse ploeg was in hun beste periode in totaal ‘amper’ 150 miljoen euro waard!

 3. Staan de Belgen op een historisch lage plaats op de FIFA Wereldranglijst?

De Belgen staan verrassend genoeg, ondanks we reeds 10 jaar afwezig zijn op een groot toernooi niet aanzienlijk veel lager op de wereldranglijst dan in de 90er jaren. Momenteel prijken we op een 40e plaats. In de jaren 1996 en 1997, de jaren waarin we ons wisten te kwalificeren voor het WK in Frankrijk voor de 5e keer op een rij prijkten we amper op een 42e en 41e plaats. Onze beste plaats ooit (de Fifa houdt de ranking bij sinds 1993) was de 16e plaats in 2003.

Indien we onze komende 2 wedstrijden tegen Wales en Kroatië zouden weten te winnen kunnen we een sprong maken in het klassement tot de 28e plaats!

4. Is het juist dat Nederlanders altijd op het WK zijn en wij maar zelden?

Fout! Verrassend genoeg zijn de Belgen frequenter aanwezig geweest de voorbije WK’s dan onze Noorderburen. Zo hebben wij er reeds 11 deelnames opzitten en Oranje 9 deelnames. Het verschil is daarenboven niet enkel door historische deelnames uit ‘de jaren stillekes’ gegroeid. Sinds ik het levenslicht zag in 1982 hebben de Belgen aan 6 WK’s deelgenomen en de Nederlanders 5! Ook de Fransen kunnen in deze 30 jaar niet meer dan 6 deelnames voorleggen.

5. België een klein landje? Vergeet het maar!!

We gaan er altijd van uit dat we een klein landje zijn en duwden ons daarom jaren lang in de underdogpositie. Maar in onze poule is België verrassend genoeg veruit het grootste land met 11 miljoen inwoners. Een overzicht van onze tegenstanders:

Wales: 3 miljoen inwoners

Kroatië: 4,5 miljoen inwoners

Servië: 7,5 miljoen inwoners

Schotland: 5 miljoen inwoners

Macedonië: 2 miljoen inwoners

6. Test je Duivelkennis!

Ben jij een grote Duivelkenner? Doe dan nu de test! Scroll naar boven naar de ‘transfer-foto’ en zoek boven welke speler het hoofd van Fellaini werd gephotoshoped! Veel succes!!

Heb je zelf ook nog Duivel-weetjes, dan mag je deze altijd doorsturen naar oli@dsgd.be