dsgd.be | Rode Duivel Wistje Datjes
4251
post-template-default,single,single-post,postid-4251,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Rode Duivel Wistje Datjes

10 sep Rode Duivel Wistje Datjes

Denk jij alles te weten over onze nationale ploeg, van schoenmaat, handtassenmerk tot onderbroekkleur? Test dan hier je Rode Duivelkennis met DSGD’s Rode Duivel-wistjedatjes!!!

1. Wie is de topschutter bij de Duivels?

De onbedreigde topschutter in de kern is Daniel Van Buyten met 10 doelpunten, gevolgd door ouderdomsdeken Timmy Simons en Kevin Mirallas met 6 doelpunten. Deze campagne belooft alleszins de rangschikking danig door elkaar te halen.

Een overzicht:

10 doelpunten: Daniel Van Buyten

6 doelpunten: Simons, Mirallas

5 doelpunten: Fellaini, Witsel, Dembelé

4 doelpunten: Vertonghen

3 doelpunten: Kompany, Lukaku

2 doeplunten: Lombaerts, Hazard, Chadli, Benteke

1 doelpunt: Vermaelen, Mertens, Defour, Gillet, De Bruyne

2. Hoeveel zijn onze Duivels waard?

Nu Witsel voor 40 miljoen euro naar Rusland verkast leek het mij tijd om eens de rekening te maken en de transferbedragen van onze duivels eens op een rijtje te zetten en wat blijkt:

De totale ploeg is een bedrag van 245,5 miljoen euro waard!

Ter vergelijking:

De duurste nog actieve Hollander is Arjen Robben met 36 miljoen euro, betaald door Real Madrid. Het jaar erna echter werd hij voor ‘amper’ 25 miljoen euro naar Bayern Munchen verkast. De tweede duurste is Van Persie (30 miljoen euro), gevolgd door Sneijder (27 miljoen euro). De huidige Nederlandse ploeg was in hun beste periode in totaal ‘amper’ 150 miljoen euro waard!

3. Staan de Belgen op een historisch lage plaats op de FIFA Wereldranglijst? (sept 2012)

De Belgen staan verrassend genoeg, ondanks we reeds 10 jaar afwezig zijn op een groot toernooi niet aanzienlijk veel lager op de wereldranglijst dan in de 90er jaren. Momenteel prijken we op een 40e plaats. In de jaren 1996 en 1997, de jaren waarin we ons wisten te kwalificeren voor het WK in Frankrijk voor de 5e keer op een rij prijkten we amper op een 42e en 41e plaats. Onze beste plaats ooit (de Fifa houdt de ranking bij sinds 1993) was de 16e plaats in 2003.

Indien we onze komende 2 wedstrijden tegen Wales en Kroatië zouden weten te winnen kunnen we een sprong maken in het klassement tot de 28e plaats!

UPDATE (okt 2012) De Duivels zijn met een 4 op 6 naar de 30e plaats opgerukt en mogen bij een 10 op twaalf op een top 25 plaats rekenen.

4. Is het juist dat Nederlanders altijd op het WK zijn en wij maar zelden?

Fout! Verrassend genoeg zijn de Belgen frequenter aanwezig geweest de voorbije WK’s dan onze Noorderburen. Zo hebben wij er reeds 11 deelnames opzitten en Oranje 9 deelnames. Het verschil is daarenboven niet enkel door historische deelnames uit ‘de jaren stillekes’ gegroeid. Sinds ik het levenslicht zag in 1982 hebben de Belgen aan 6 WK’s deelgenomen en de Nederlanders 5! Ook de Fransen kunnen in deze 30 jaar niet meer dan 6 deelnames voorleggen.

5. België een klein landje? Vergeet het maar!!

We gaan er altijd van uit dat we een klein landje zijn en duwden ons daarom jaren lang in de underdogpositie. Maar in onze poule is België verrassend genoeg veruit het grootste land met 11 miljoen inwoners. Een overzicht van onze tegenstanders:

Wales: 3 miljoen inwoners

Kroatië: 4,5 miljoen inwoners

Servië: 7,5 miljoen inwoners

Schotland: 5 miljoen inwoners

Macedonië: 2 miljoen inwoners

6. Weetjes voor de wedstrijd tegen Schotland:

– De laatste thuiswedstrijd tegen de Schotten dateert van 5 september 2001. Dit was een kwalificatiewedstrijd in de WK-campagne voor Japan en Zuid-Korea. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen na doelpunten van Vankerckhoven en Goor. Uiteindelijk moesten we in deze campagne het hoofd buigen voor (jawel) Kroatië, die als groepswinnaar kon doorstoten naar het WK. België kon zich echter na barrages tegen Tsjechië alsnog plaatsen voor onze tot op heden laatste deelname aan een WK.

– De laatste en ook enige nederlaag thuis tegen de Schotten dateert al van 20 mei 1951! Er werd toen 0-5 verloren in een vriendschappelijk treffen. De overige 7 onderlinge duels op Belgische bodem wist België steeds met winst af te sluiten!

– Het Koning Boudewijnstadion zal kolken als nooit tevoren. Niet alleen was het stadion bijna onmiddellijk uitverkocht, hetgeen wijst op het grote enthousiasme bij de supporters. Tevens heeft de voetbalbond werk gemaakt om het stadion na enkele ingrepen met 1219 plaatsen uit te breiden! Smeer uw keeltje dus al maar om niet uit de toon te vallen!!

– Nu de Kroaten, ondanks meermaals wankelen in hun partijen, alsnog blijven aanhaken en evenveel punten tellen als de Rode Duivels is het goed om weten wat de criteria zijn om te bepalen wie de groepswinnaar is bij gelijk aantal punten. Onze Duivels hebben hierbij geluk want niet de onderlinge duels tellen mee maar het doelpuntensaldo en daarna het aantal gemaakte doelpunten. Door de 0-3 overwinning van deze vrijdag is de 6-1 van de Serviërs tegen Wales helemaal weggewist en nemen de Duivels een bonus van 3 doelpunten op Kroatië. Uiteraard zou een ruime zege tegen de wankelende Schotten ons alleen maar dichter bij ons grote doel brengen! Laten we tonen wie de broek draagt in Brussel en die Schotten een stevige pak voor de … euh… rok geven!!

 

7. Test je Duivelkennis!

Ben jij een grote Duivelkenner? Doe dan nu de test! Scroll naar boven naar de ‘transfer-foto’ en zoek boven welke speler het hoofd van Fellaini werd gephotoshoped! Veel succes!!

Heb je zelf ook nog Duivel-weetjes, dan mag je deze altijd doorsturen naar oli@dsgd.be

 

Geen reactie's

Geef een reactie